Urbaanit tabut

Ajattelin kirjata ylös muutamia urbaaneja tabuja, joiden sanominen ääneen edes peilille on liikaa, vaikka samaan aikaan ihmisten käyttäytyminen todistaa ne päteviksi.

Millainen mainonta saa ihmiset ostamaan? Millaiset toteamukset saisivat kahvipöydän hiljenemään? Kirjoitan tabuja minä-muodossa ja totean varmuuden vuoksi, että nämä – noh, ehkä joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta – eivät ole omia ajatuksiani… 

  1. Se klassinen aluksi: Kaivan nenääni vielä keski-ikäisenäkin. Ja vähän muutakin. Sen lisäksi pissaan suihkussa. 
  1. Kallis juoma tai ruoka maistuu usein pahalta. Pitäkää osterinne ja samppanjanne! Tai miten se nyt kirjoitetaankaan, shampanja ?!?!
  1. Minulla ei ole kiire. Ääneen sanottuna se tarkoittaa, että minua ei tarvita siellä tai täällä. Siksi on kiire sinne ja tänne vähän väliä. Minulle on nimittäin tärkeää tuntea itseni tärkeäksi. 
  1. En tarkemmin ajatellen ymmärrä jotakin yleistä sanaa, joka toistuu uutisissa tai töissä. Osallistun jopa keskusteluihin, joissa sana toistuu vähän väliä. Mitä asioita kannattavat ovat republikaaneja? Miten terroristi eroaa rikollisesta? Mitä kasvihuoneilmiö tarkoittaa? Entä virtuaalinen? Tai disruptio? Itse asiassa en ole kiinnostunut uutisista juuri lainkaan. 
  2. En auta lähimmäisiä, on parempaakin tekemistä. / Eläinten oikeudet eivät ole minulle tärkeitä. / Lajittelen roskat lähinnä siksi, että naapurit / puoliso näkevät.
  1. Vaatteiden, asusteiden ja tavaroiden merkit kertovat minusta ja muista paljon. Ne antavat ihmisestä mielenkiintoisen ja vaikuttavan kuvan. Siksi en halua käyttää merkittömiä, edullisia vaatteita / laukkuja, kenkiä, kelloja, harrastusvälineitä tms. Olen myös kiinnostuneempi sellaisista ihmisistä ja arvostan ihmisiä, jotka käyttävät kalliimpia merkkituotteita. Samaan aikaan sanon ääneen, että ihmisen sisin on tärkein – mikä ei ole ihan totta. Sisin on tärkein vasta pintatason jälkeen, jolla tehdään vaikutus.
  1. Olen kaappihomo, ja vaikka homoseksuaalit saavat nykyisin heteroita enemmän suvaitsevaisuutta, yhteenkuuluvuutta, myötätuntoa ja vapautta elämässä, haluaisin eheytyä heteroksi, jos se on mahdollista.
  1. Odotamme esikoistamme. Toivon sen olevan tyttö / poika.
  1. Koolla on paljonkin väliä. Eri tavoin.
  1. Uskon, että nimenomaan olosuhteet estävät minua olemasta onnellisempi tai menestyvämpi, ei asenteeni. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s