Taloudellinen riippumattomuus on illuusio

“NYT sinulla on mahdollisuus saavuttaa taloudellisesti riippumaton elämä, mukavasti ja helposti, ihan vain pienellä ajallisella (ja rahallisella) panostuksella.”

Kuulostaako tutulta? Niin minustakin. Kuluvan vuoden aikana olen saanut vähintään kymmenkunta eri yhteydenottoa, joissa mainostetaan taloudellista riippumattomuutta ja sitä, kuinka sen voi saavuttaa.

Oma aiheensa olisi varmasti jo pelkästään näiden eri keinojen kirjavuus, joilla tätä mystistä taloudellista riippumattomuutta mainostetaan, mutta jätetään se aihe ehkä tuonnemmaksi.

Ylipäätänsä, koko taloudellinen riippumattomuus, on täysi myytti ja illuusio. Se ei ole totta, ei ole ikinä ollut, eikä tule ikinä olemaankaan. Se on aivan sama, onko tililläsi 0 euroa vai miljoona euroa, et ole sen riippumattomampi tai riippuvainen, kuin kukaan muukaan.

Mikä tahansa riippumattomuus, mistä tahansa, on tavoite, jossa et voi ikinä tulla valmiiksi. Et voi ikinä saavuttaa sellaista varallisuutta tai pistettä, jossa olisit lopullisen turvallisesti riippumaton. Usko se jo! 😉

Ja se on hyvä asia. Sinun ei nimittäin tarvitse kerryttää yhtään lisää varallisuutta ollaksesi riippumaton. Niin pitkään, kuin ulkopuoliset asiat määrittävät sinun sisäisen turvallisuudentunteesi, olet riippuvainen.

Savu nousee jo korvista tästä riippumattomuuden myynnistä.
Savu nousee jo korvista tästä riippumattomuuden myynnistä.

Oikea riippumattomuus, myös taloudellinen riippumattomuus, on sitä, että tunnet olosi turvalliseksi ilman rahaa. Kyllä. Kuulit oikein. Ilman rahaa. Ja ei, en tarkoita sitä, ettäkö rahaa ei tarvitsisi elämiseen, mutta raha ei voi tuoda sinulle ikinä lopullista turvaa. Ja ei tarvitse uskoa. Kokeile. Juokse. Rehki. Aherra. Säästä. Tuhlaa. Se on se sama oravanpyörä jota sinulle on syötetty lapsesta saakka. Ainoa tapa päästä siitä irti, on oikeasti irrottaa kokonaan uskomus moisesta ja kokeilla kääntyä sisäisten voimavarojesi pariin – joka puolestaan on jo ihan oman tekstinsä kokoinen asia.

Kun olet oikeasti riippumaton, voit tehdä mitä sinusta hyvältä tuntuu, joka taas ei puolestaan tarkoita vastuuttomuutta. Voit olla vastuullisesti riippumaton ja turvassa.

Riippumattomuus on toisin sanoen mielentila, eikä liity talouteen tai rahaan mitenkään.

Joten, seuraavan kerran, kun joku ehdottaa sinulle tapaamista taloudellisen riippuvuuden teemalla, kysy yksi kysymys: Miksi? Ja katso mitä vastataan. Ja jos et saa selvää, kysy uudelleen Miksi?

Ja jos vielä houkuttaa, kysy minkä hinnan tulet maksamaan tästä ”riippumattomuudesta”. Yleensä se maksaa ihmissuhteita, perheitä, rahaa, ja monia muita asioita, puhumattakaan omasta mielenrauhasta.

”Ihmisen ainoa velvollisuus on seurata omaa elämäntietään.” –Paulo Coelho

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s