Arvokkain syntyy keskosena

Ennen joulua päätin ensimmäistä kertaa opiskeluvuosien jälkeen hakea työpaikkaa, (kaupallisena) tarinankertojana. Hakemukseen tuli kirjoittaa A4 siitä, miten kiinnostava tarina rakentuu. Koska en sittemmin saanut edes ”kiitos, mutta et tällä kertaa…”-tyyppistä vastausta,  jaan tuon A4:n täällä. Onneksi päädyin aivan fantastiseen paikkaan, Muutostoimisto Flow’hun! Ja nykyinen titteli on? Herättäjä. Kasvunnälkäisille.  

Arvokkain syntyy keskosena

Sovimme tapaavamme Espan puiston keskellä. On lämmin elokuinen ilta, joten pyöräilen paikalle työpäivän päätteeksi. Kesä on ollut fantastinen, olen treenannut määrätietoisesti ensi viikonlopun maratonille. Voittajafiiliksellä, kevyen lennokkain askelin ohi terasseilla notkuvien tuttujen.

Hän nousee ylös penkiltä minut nähdessään ja hymyilee, ehkä liiankin lämpimästi, sillä emme eronneet vappuna ystävinä.

Yritän pitää katseeni hänen kasvoissaan, mutten kykene. Säteilevän kaunis pyöreä kumpu vilahtelee silkkisen, valkoisen kesämekon läpi. Kaikki voima valuu salamannopeasti pois vahvoista reisilihaksistani. Mieleni sen sijaan säntäilee henkihieverissä ristiin rastiin kuin peura pakoon sutta jo ennen kuin olemme vaihtaneet sanaakaan.

Ei tämän pitänyt mennä näin! Elämän. Minun elämäni!

Samaan aikaan etäämmällä Elämä hymyilee hyväntahtoisesti. Kirjaa vihkoonsa muistiin, mitä tuleman pitää. Elämän tehtävä on yllättää.

Tarinat ovat Elämällä töissä.

Parhaat Tarinat ovat syntyneet keskosina. Ne saavuttavat elinkelpoisuutensa läheisyydessä, jonka ne ansaitsevat vain syntymällä osaksi Elämän perhettä.

Parhaat Tarinat uskovat kuunteluun, havainnointiin, tunnusteluun. Ne luottavat tarkastelukulmien yllättäviin vaihtoihin, jotka onnistuvat vain silloin, kun on kaikupohjaa. Kaikupohja tuottaa värinää. Värinä on tunne. Tunne on Elämää.

Tarinat elävät vuorovaikutuksessa – sitä tarkoittaa Tarinan vaikuttavuus.

Asiakas on dynaaminen kaveri, joka tuon tuostakin eksyy euforiseen kuvitelmaan, että hän hallitsee elämäänsä. Siksi Tarinan tehtävänä on taluttaa hänet kotiin, jossa hän saa lahjaksi aivan uuden Elämän.

Parhaat Tarinat eivät useinkaan tarvitse kokonaista A4:ää. Ne jättävät Elämälle tilaa kasvaa ja voimistua.

dad-909510_960_720

See you @Flow!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s